Hackathonul Hack4BM este organizat de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”. Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu, biblioteca capitalei, cu 27 de filiale situate în cinci sectoare ale orașului, organizează anual peste 10 000 de activități cu publicul: conferințe, colocvii, lecții publice, mese rotunde, discuţii şi dezbateri tematice, concursuri, spectacole literar-artistice, servicii de instruire, adresate tuturor categoriilor de utilizatori: copii, adolescenți, tineri și adulți. Noi căutăm soluții pentru rezolvarea problemei de organizare a evidenței acestor activități și prezentarea lor într-un format nou pe site-ul bibliotecii (hasdeu.md). Pe parcursul weekendului 19-20 octombrie 2019, timp de 12 ore așteptăm alături de noi profesioniști cu experiență diversă: dezvoltatori de software, design grafic, business management, marketing, bibliotecari, jurnaliști, care vor oferi sugestii, propune soluții și realiza prototipul proiectului.
Pe parcursul evenimentului participanți vor beneficia de pauze de cafea, apă, gustări și masă de prânz.
Biblioteca va asigura accesul la Internet precum și la diverse componente hardware pentru a ajuta la elaborarea proiectului. Important e să veniți, să participați, însoțiți de pasiunea și dorința de a rezolva problemele reale cu care se confruntă biblioteca!
Despre
Checklist pentru participanți
-
Biblioteca va oferi acces la unele echipamente și accesorii: laptopuri, imprimantă, proiector etc.
-
Puteți veni cu laptopul personal cu încărcător.
-
Dacă doriți să utilizați materiale, accesorii suplimentare, le asigurați personal.
-
Vă așteptăm însoțiți de pasiunea pentru tehnologie, programare, creare, învățare și dorința de a contribui la rezolvarea problemelor reale ale comunității chișinăuiene, parte a cărei este și BM! Fiți cei mai buni, cei mai competitivi, cei mai creativi!
Biblioteca va acorda premii pentru locul 1 (5000 lei) și premiile #înaintecurajoșilor pentru acei care vor demonstra implicare asiduă, dinamică pe tot parcursul evenimentului. Dar nu numai lor. De asemenea, vom oferi premii la „întâmplare”, așa că există șanse mari să vă alegeți cu ceva. În afară de premii, veți avea șansa de a vă face noi prieteni și de a vă conecta cu oameni cu idei și preocupări similare.
Pentru echipele câștigătoare biblioteca va acoperi cheltuielile pentru dezvoltarea proiectului în formă finală. Produsul rezultat este proprietatea echipei care îl dezvoltă.
Agenda
19 octombrie
10:00
Înregistrare
10:30
Deschiderea hackathonului
10:45
Crearea echipelor. Start hacking
12:30
Pauza de masa
13:30
Continuare hacking. Consultații mentori
18:00
Check-in
20 octombrie
09:00
Micul dejun
09:30
Continuarea hacking. Lucrul în echipă, consultații mentori.
12:30
Stop hacking. Pregătirea prezentărilor
13:30
Prezentarea prototipului
14:30
Ceremonia de închidere. Premiere
Întrebări&Răspunsuri
Ce este un hackathon?
Un hackathon este un eveniment în care participanții lucrează împreună în echipe și petrec 12/24/36/48 de ore creând, dezvoltând și proiectând un software sau un proiect hardware pe care l-au construit de la zero. Acest hackathon este concentrat exclusiv pe hacks concepute pentru a crea un instrument de înregistrare și vizualizare a activităților organizate de Biblioteca Municipală B.P. Hasdeu.
Cine poate participa la hackathon?
Evenimentul este deschis. Pot participa dezvoltatori de software, design grafic, business management, marketing, bibliotecari, jurnaliști. Este necesară înregistrarea prealabilă pentru a asigura numărul de mentori, premiile și masa.
Este un eveniment de echipă?
Da, puteți să vă construiți propria echipă sau să vă alăturați unei echipe formate ad-hoc în prima zi. Echipele vor fi limitate la maximum 3-5 participanți.
Cât costă participarea?
Participarea la eveniment este gratuită.
Sunt necesare cunoștințele în programare?
Fiecare echipă va avea nevoie de cel puțin un dezvoltator, dar dacă sunteți expert în domeniu (biblioteconomie), sunteți un proiectant sau un manager de proiect - acestea sunt, de asemenea, roluri importante în grup! Echipele au nevoie de un manager de proiect pentru a menține acțiunea în mișcare și pentru a menține echipa în sarcină. Experții în domeniu nu neapărat pot fi tehnicieni. Proiectanții sunt necesari pentru a crea materiale de prezentare pentru prezentarea de duminică. Deci, expertiza Dvs. creativă va fi necesară echipei!
Ideea trebuie să se concentreze pe activitățile organizate de bibliotecă?
Da. Soluțiile pentru rezolvarea problemei de organizare a înregistrării acestor activități și prezentarea lor într-un format nou pe site-ul bibliotecii cu posibilitatea de a face căutări, filtra informația etc.
Va fi asigurată masa?
Da. Pentru doritori cu alte preferințe culinare, în apropierea bibliotecii sunt și alte opțiuni (Andys pizza, La plăcinte, Pizzamania).
Premii
INFO
Stația Teatrul de Operă și Balet - cu troleibuzele 1, 4, 5, 8, 22, 34, autobuzul 22, 26
Stația Grădina Publică Ștefan cel Mare – cu troleibuzele 4, 7, 10, 12, 30, 31, 24